Plou Com Mai, oxidats després de 12 anys de pluja ininterrompuda

foto plou surt de casa

El grup de Llorenç publica el seu quart disc després d’un llarg part

En el cada cop més volàtil món de la música, la constància és una virtut de la qual pocs grups poden presumir, i més quan no es viu d’aquesta pròpia activitat musical. Les bandes es fan i es desfan en un obrir i tancar d’ulls i, si no tenen una mínima repercussió d’entrada, abandonen a les primeres de canvi. Per això, és d’admirar la perseverança d’un grup com Plou Com Mai, amb 12 anys ininterromputs al peu del timó, fent gala d’una tossuderia remarcable i sense ganes de tirar la tovallola.

Els de Llorenç del Penedès han tret aquest novembre el seu quart disc d’estudi, ‘Òxid’, que els ha suposat l’obertura d’una nova porta, amb el fitxatge per la discogràfica RGB. Ha estat una elaboració, la d’aquest àlbum, extremadament complicada. El seu cantant, Pau Mitjans, ho defineix com “un part molt llarg” que els ha deixat “esgotats”, amb un procés que es remunta a l’estiu del 2010, quan van guanyar el concurs Track. La gravació es va fer als estudis La Casamurada la primavera del 2011, i no ha estat fins un any i mig més tard que el disc ha pogut veure la llum.

“És un àlbum que ens va venir sobrevingut per guanyar el Track”, explica Mitjans, “en un moment que tot just veníem de publicar el ‘Vitamina P’, i ens va agafar amb els pixats al ventre”. Tenir una data límit per enregistrar el disc els va portar a treballar de forma diferent, amb més urgència i “menys cuina”. Això s’ha notat en el resultat d’un disc que ells veuen “més orgànic i pausat”, producte de la reducció del treball en grup al local, per donar prioritat a la composició més minimalista, la major part dels cops només amb una veu i una guitarra.

El resultat és òptim, denotant certa maduresa, i deixant de banda un excés d’arranjaments. “Havíem quedat farts de la beixamel del ‘Vitamina P’”, un disc que el cantant veu com l’antítesi de l’actual entrega, en la qual el principal objectiu ha estat “simplificar molt”. Curiosament, el grup inclou a mig disc una revisió del tema propi Il·lusions, l’únic amb un to marcadament electrònic, més semblant al que venien fent fins ara. “No sabíem si posar-lo com a bonus track, però la discogràfica ens va insistir per posar-la més endavant, i finalment ho vam fer”.

Però, estan realment oxidats els Plou Com Mai? “És un rovell en el sentit positiu, fa 12 anys que estem a la intempèrie i això es nota com a banda, anem agafant personalitat i textura pròpia”. I en la part negativa?. “Home, és cansat moure molt la màquina per no tenir grans resultats” admet el cantant, “però si hem aguantat fins aquí és per alguna cosa, per la nostra amistat, i també perquè creiem que hem anat avançat amb cada pas que hem fet”. Qui sap si en l’horitzó es pot entreveure un petit descans per recobrar forces, però de moment, la prioritat és promocionar ‘Òxid’, del qual ja n’han rebut impressions “molt positives”.

Autoria: Marc Guitart
Fotografia: Marc Guitart
 
Pots guanyar el nou disc de Plou Com Mai participant al concurs de Surtdecasa.
 
Article publicat a surtdecasa.cat
This entry was posted in Sin categoría. Bookmark the permalink.

Comments are closed.